Varilux X clusive 4D

Do danas je personalizacija progresivnih leća bila više orijentirana na vid na daljinu negoli na blizinu (NVB -Near Vision Behaviour). S obzirom na današnji ritam i stil života u kojem je korištenje mobilnih telefona, tableta i računala postalo sastavni dio svakodnevnice, ponašanje pri gledanju na blizinu ključni je element u dizajnu s kojim prezbiopi dobivaju najbolji mogući vid i najprirodniji položaj tijela, bez obzira na vrstu posla kojim se bave.

Varilux X multitasking

 

Essilor Varilux X clusive 4D, progresivna leća, omogućuje jasan vid i zamjedbu svih detalja u zoni nadohvat ruke, kao i puno šire. Po prvi smo put u mogućnosti izračunati volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti duljine ruke. Mjerili smo različite zadatke koji zahtijevaju različite udaljenosti i obujam prostora koji se koristi pri gledanju. U svakom mjerenju uzete su prosječne pozicije (smjer gledanja + udaljenost). Kombinirajući sva mjerenja definirali s​mo volumen vida potreban kako biste vidjeli jasno u krugu nadohvat ruke, bez potrebe za micanjem glave.

varilux x shema

 

Svaki je dio progresivne leće bio dizajniran kako bi pružio jasan vid na određenoj udaljenosti. Sada, uzimajući u obzir i maksimalni volumen potreban za kvalitetan vid, nositelji nemaju potrebu za stalnim pomicanjem glave dok prelaze s jednog zadatka na drugi, u zoni nadohvat ruke i sve do kud pogled seže.​

 

Podijelite članak na društvenim mrežama: