Nove progresivne leće Varilux S Series™

INOVACIJA IZ ESSILORA - Revolucija u tehnologiji izradbe leća

POTRAŽITE U OPTICI KRALJEVIĆ!

 

Varilux S Serija omogućuje jasan vid bez ograničenja u svim prilikama. Nastala primjenom najnovijih dostignuća u optici, duboko razumijevajući psihologiju nositelja naočala, Varilux S Serija najsofisticiranije je moguće rješenje kad je vid u pitanju.

Sastoji se od triju proizvoda koji u sebi utjelovljuju tri glavne inovacije:

1. Varilux S Design™
Zahvaljujući tehnologijama Nanoptix™ i SynchronEyes™ - Varilux S Design™ leće
čine okosnicu Varilux S serije.

Tehnologija Nanoptix omogućila je promjenu temeljne strukture progresivne leće.
Površina leće sastavljena je od mnoštva optičkih mikroelemenata koji je svaki zasebno projektiran kako bi svjetlost mogla nesmatano prodrijeti kroz svaki taj optički element, bez neželjenih svjetlosnih odstupanja koja uzrokuju "plivajući ​​učinak".

 

Rezultat: Prvi put imamo leću koja ne samo da uklanja "plivajući ​​učinak" nego također omogućuje dosad neviđenu stabilnost u pokretu.

 

2. Varilux S f-360°™

Varilux S f-360°™ leće su prvi korak prema personalizaciji leća unutar Varilux S serije, jer osim prednosti koje pružaju zahvaljujući Nanoptix and SynchronEyes tehnologiji uključuju mjerenja položaja i načina nošenja naočala - pantoskopski nagib, kut glave i udaljenost od oka do leće (vertex).

Po prvi puta u progresivnom dizajnu, SynchronEyes tehnologija uzima u obzir dioptriju desnog i lijevog oka kako bi simultano iskalkulirala leće kao par. SynchronEyes tehnologija osigurava da oba oka djeluju kao jedan vizualni sustav. Kao rezultat, optičke osobine osiguravaju skoro iste slike na mrežnici čak i pri pogledu na periferiju.
Rezultat: bolja slika, poboljšana prostorna percepcija, jasnoća u svim smjerovima gledanja, šire vidno polje (bez zamućenja pogleda sa strane).

 

3. Varilux S 4D™ - najviša razina personalizacije - neograničeni refleksan vid

Binokularni se vid temelji na analizi slika koje mozak dobiva iz svakog oka i različitih uloga koje ima pojedinačno oko. Izračun Varilux S 4D™ uzima u obzir oba oka kao par, ali daje prednost dominantnom oku. Dominantno oko je vodilja pri izboru najprikladnijeg dizajna, personaliziranog kako bi omogućio najbolji vid.

Svatko ima vodeće dominantno oko - oko koje prvo registrira promatrani objekt pri promjeni smjera gledanja, kao što je netko primjerice izrazito dešnjak, a netko ljevak. U svakodnevnom životu, dominantno oko vodi binokularne pokrete oba oka i prvo dolazi na "odredište" (prvo uočava promatrani objekt). Također ima važnu ulogu u percepciji prostora.

S obzirom na važnost dominantnog oka za binokularan vid, Varilux S 4D™ je personaliziran na način da uzima u obzir njegove specifične karakteristike što omogućuje jedinstveni dizajn za nositelje.

Rezultat: Binokularna personalizacija osigurava ne samo najšira polja binokularnog vida nego i lagani prijelaz iz jedne u drugu zonu te maksimalnu efikasnost vida.

Za nositelja naočala to jednostavno znači:

  • široki kut gledanja
  • autofokus
  • refleksni vid

 

 

Slični proizvodi:

Podijelite članak na društvenim mrežama: